Webinar ‘Verduurzaming door groene zorginkoop!’

Congres, Nieuws

Benieuwd hoe je de zorg kunt verduurzamen met groene zorginkoop? Twee zorgverzekeraars en een zorgaanbieder vertellen elk hun eigen verhaal. Hoe zij zich inzetten om de zorg te verduurzamen, tegen welke dilemma’s of obstakels zij aanlopen en hoe zij hiermee omgaan. De verhalen zullen worden ingeleid door het onderzoeksbureau Gupta. Zij hebben onlangs een impactanalyse gepubliceerd waarmee duidelijk wordt waar verduurzaming het hardst nodig is. De webinar zal schetsen waar de duurzame inkoopcyclus de volgende jaren heen kan gaan.

De Green Deal Duurzame Zorg organiseert op dinsdag 5 juli de webinar ‘Verduurzaming door groene zorginkoop’. Deelname is gratis.

Tijdens de online sessie:

• Vertelt Niels Hagenaars van onderzoeksbureau Gupta Strategist hoe het staat met verduurzaming in het zorgveld en hoe de verduurzaming kan worden versneld;
• Gaan we in gesprek met duurzaamheidsexperts Jolanda Schreuder van Menzis en Esther Willems van coöperatie VGZ. Zij vertellen over de verduurzamingsstrategie van hun zorgverzekeraar.
• Zal een gesprek plaatsvinden tussen zorginkoper Anouk Jurgens en een duurzaamheidsexpert.

Tijdens de Q&A is er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Via de chat kun je jouw eigen voorbeelden delen met andere deelnemers en netwerkcontacten opdoen.

Voor wie: Bestuurders, zorgverkopers, zorginkopers, duurzaamheidsprofessionals, zorgprofessionals, managers en anderen die voor of in de zorg werken.
Datum: Dinsdag 5 juli van 16.00 tot 17.00 uur
Aanmelden: Vul dit formulier in. Deelname is gratis.

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit thema? Stuur deze uitnodiging vooral door!

Dit is het negende webinar van de reeks die georganiseerd wordt door de Green Deal Duurzame Zorg. In deze reeks zoeken we verdieping en praktische handvatten rondom het verduurzamen van de zorg. Je ontvangt deze mail omdat je bij een eerder online event hebt aangevinkt in de toekomst benaderd te willen worden voor activiteiten van het Programma Duurzame Zorg. Wil je voor de volgende webinars en andere activiteiten van Duurzame Zorg geen mails meer van ons ontvangen? Stuur dan een reply op deze mail en voeg aan het onderwerp ‘afmelding verzendlijst’ toe.