ZorgSamenEvent 2022 – Groene Zorg

Agenda, Congres, Nieuws

Uitnodiging

Groene zorg: een super belangrijk en actueel onderwerp
De wereld om ons heen verandert: de aarde warmt steeds verder op, het aantal mensen wereldwijd stijgt exponentieel en steeds vaker gaat dat ten koste van de natuur en het klimaat van onze planeet. Juist die klimaatverandering wordt gezien als de grootste bedreiging voor de publieke gezondheid in de toekomst en zelfs als een zorg van nationale veiligheid. Met 7% bijdrage aan de CO2 uitstoot verkeert de gezondheidszorg in een bijzondere positie. Wij zijn er voor de patiënt en zorgverlener van vandaag, maar hoe helpen we de patiënt en de gezondheidszorg van morgen?

Voor wie?
Het event is voor alle young professionals (<35 jaar) die werkzaam zijn in en rondom de zorg en willen bijdragen aan de zorg van de toekomst. Of je nu veel of weinig kennis hebt van groene zorg, je bent van harte welkom!

Programma
Je bent op 20 mei 2022 vanaf 13.30 uur van harte welkom te Jaarbeurs Utrecht. Om 14.00 uur trapt Leen Zevenbergen, dominee van de duurzaamheid, het programma af met zijn keynote speech ‘Once upon a future’.

Vervolgens gaat Leen aan de hand van een aantal stellingen in gesprek met Dennis Pot (de groenste huisarts met zijn CO2-neutrale Huisartsenpraktijk Hilversum Oost), Niek Sperna-Weiland (anesthesioloog bij Amsterdam UMC), Jeroen Kemperman (strategie & business development bij Zilveren Kruis) en Brigit van Soest (programmamanager coalitie duurzame farmacie bij Vereniging Innovatie Geneesmiddelen). Aan het einde hiervan staan wij ook nog even op het podium als Groene Zorg Alliantie.

Na een moment tot netwerken is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ga aan de slag tijdens de workshop Lean en Green, denk met VWS mee over duurzaamheidsbeleid of volg één van de andere workshops. Of volg de rondleiding door de Jaarbeurs en ontdek hoe hun ambitie voor meest duurzame evenementenlocatie vorm krijgt.

Kortom: het belooft een interactieve middag te worden met inzichten, inspiratie, workshops en natuurlijk een borrel om je groene zorg netwerk te vergroten. Het zou tof zijn om jullie daar allemaal te zien!

Inschrijven voor fysieke deelname aan het event
Schrijf je direct in voor fysieke deelname aan het programma door je ticket(s) te kopen via deze link*. Het ticket voor het evenement plus de borrel na afloop kost €17,50,-. Wil je na de borrel nog een hapje met ons mee-eten in de skybar? Koop dan ook een ticket voor het avondeten à €12,50,-. *Het spreekt voor zich, maar toch: zonder ticket kun je helaas niet fysiek deelnemen. Zorg dus dat je je inschrijving definitief maakt.

Liever online deelnemen?
Het plenaire programma is ook online te volgen en is dan helemaal gratis. Aanmelden kan via deze link. Helaas kun je dan niet deelnemen aan de workshops en het netwerken.

Linksom of rechtsom, trek je hippe sneakers aan en kom in beweging voor groenere zorg! En kun je net als ons niet wachten tot de 20e en wil je goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, het programma, een leuke winactie, interviews met sprekers en meer? Bekijk dan onze website en/of volg ons op LinkedIn.

Heb je nog vragen? Stuur dan even een mailtje naar zorgsamenevent@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Commissie ZorgSamenEvent 2022
De JongeZorgDenkTank

Datum evenement: 20 mei 2022, Jaarbeurs Utrecht
Email: zorgsamenevent@gmail.com
Website: JZDT – Jonge Zorgdenktank
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/de-jonge-zorgdenktank-2021