Meld je aan: Passende zorg voor Mens en Milieu: Groen Doen We Samen!

Nieuws

De zorg is bedoeld om mensen beter te maken. Bij het leveren van zorg ontstaat echter ook milieuvervuiling. De zorg is namelijk verantwoordelijk voor 7% van de totale jaarlijkse Nederlandse CO2 uitstoot,  4% van het afval  en 13% van het grondstoffengebruik. Daarmee ontstaat een ongewenst neveneffect: de zorg maakt ook mensen ziek.

Daarom organiseert de VGZ een bijeenkomst over verduurzaming van de zorg en het belang van planetaire gezondheid. Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de Groene Zorg Alliantie, ZonMw en Netwerk Jong VGZ. Samen kunnen we  een stap zetten naar groene zorg.

Tijdens het avondprogramma kun je luisteren naar de visie van organisaties, inspirerende collega’s in dit vakgebied en vooral ook eigen input. We gaan samen verkennen hoe we een brug slaan tussen zorgverlening, kennis(ontwikkeling) en zorgverzekering. Wees welkom om bij te dragen aan de agenda van deze bijeenkomst. Deel je ideeën en stel je vragen over verduurzaming van de zorg en meld je aan!

Wanneer?
Dinsdag 21 november van 17:15-20.30u

Waar? 
VGZ in Arnhem (nabij het Centraal Station)

Voor wie? 
Enthousiaste zorgverleners en professionals van ZonMW, de Groene Zorg Alliantie en Netwerk! Jong VGZ die met een frisse blik samen willen werken aan duurzame, groene zorg.

Doel van de avond: 
Een brug slaan tussen zorgverlening, kennis(ontwikkeling) en zorgverzekeraars voor de ontwikkeling van een toekomstbestendige, duurzame zorg.

Thema:
 Passende zorg is duurzame zorg.