Keniaanse delegatie bezoekt LUMC voor duurzame zorginitiatieven

Nieuws

Op maandag 3 juni bracht een delegatie van het Keniaanse ministerie van Volksgezondheid een werkbezoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het doel van het bezoek was om te leren over duurzame initiatieven binnen Nederlandse ziekenhuizen en het Landelijk Netwerk de Groene OK. De delegatie kreeg inzicht in hoe het LUMC zijn medische zorg duurzamer maakt en hoe deze praktijken in Kenia kunnen worden toegepast.

Tijdens de bijeenkomst deelden vanuit het Landelijk Netwerk Anne van der Eijk, hoofd van de centrale sterilisatie dienst, en Sven Mieog, oncologisch chirurg, hun ervaringen en visies op het vergroenen van het operatiecentrum. Zij presenteerden concrete maatregelen die zijn genomen om de milieubelasting te verminderen en benadrukten het belang van duurzaamheid in de gezondheidszorg.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het operatiecentrum, waar de Keniaanse delegatie bijzonder geïnteresseerd in was. De kennismaking leidde tot afspraken voor verdere samenwerking, waarmee een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaring tussen de twee landen is gestart.

Op de foto: Dr Maureen K. Kimenye, Anthony Wainaina, Lolem B. Lokolile, Rose K. Mokaya, Dr. James Mwitari, Gladys Ngeno, Eva Legtenberg (ministerie VWS) Anne van der Eijk (LUMC) en Sven Mieog (LUMC)