De digitale bezem door uw mailbox zorgt voor een forse CO2-besparing

Nieuws

Uw e-mailbox opschonen levert niet alleen rust en overzicht op, maar ook een sneller werkend Outlook en een forse CO2-besparing.

In het Radboudumc hebben ze een digitale voorjaarsschoonmaak gehouden. Samen gebruiken alle e-mailboxen van het Radboudumc namelijk meer dan 56 Terabyte aan dataopslag, wat jaarlijks evenveel CO2 kost als 270 keer van Amsterdam naar Parijs vliegen. De Radboudumc e-mailchallenge heeft in totaal een besparing van 660 gigabyte aan dataopslag opgeleverd, wat neerkomt op een CO2-besparing van ongeveer 1,33 ton per jaar. Een mooi resultaat!

Het Department for Health Evidence is de winnaar van de challenge en heeft de omvang van hun gezamenlijke e-mailboxen met 10 procent terug weten te brengen. Als prijs ontvingen zij een speciaal voor de challenge ontworpen mokkenset met een passende boodschap: ‘Why e-mail when you can have coffee together?’

Dit initiatief is een samenwerking van meerdere Green Teams, die in de toekomst blijven aandacht vragen voor duurzaam digitaal werken.