Reminder: Vragenlijst ‘Luchtbehandeling operatiekamer complex’

Nieuws

Het energieverbruik van een operatiecomplex is wezenlijk anders dan dat van een volledig ziekenhuis. Het Landelijk Netwerk de Groene OK doet onderzoek naar het energiegebruik van luchtbehandelingssystemen van operatiekamers. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op basis van de Urgenda agenda maatregel 51.

Ons onderzoek heeft tot doel na te gaan welke type luchtbehandelingssystemen er in Nederland zijn geïnstalleerd en wat de luchttechnische classificatie van de operatiekamer en opdekruimten is. Op basis van de ontvangen gegevens kunnen wij ziekenhuizen gaan informeren welke energiebesparende acties er ondernomen kunnen worden. Uw inbreng zal worden gebruikt om uw en andere ziekenhuizen te helpen de CO2 footprint van de OK luchtbehandelingsinstallatie te reduceren.

Invullen van de vragenlijst kan via de volgende link: Vragenlijst Luchtbehandeling. Er wordt geadviseerd de vragenlijst door of met een medewerker van bouwzaken/techniek in te vullen. Tijd: circa 10-15 minuten.

Wij vragen u de vragenlijst Luchtbehandeling voor 30 juni 2023 in te vullen en op te sturen.