TechMed Event: shaping a healthy future

Congres, Nieuws

Het TechMed Event, dat gepland staat voor 1 november 2023 in Twente, richt zich op technologische vooruitgang voor een gezondere toekomst en op de onderlinge verbondenheid van ecologische, sociale en economische systemen. Gezondheidszorg heeft als doel de gezondheid van mensen te verbeteren, maar draagt ook aanzienlijk bij aan milieuproblemen. Om deze uitdagingen aan te gaan, moet de MedTech-sector duurzame praktijken en milieuvriendelijke technologieën gebruiken om klimaatverandering tegen te gaan.

Het jaarlijkse TechMed Event wordt georganiseerd om stakeholders, waaronder professionals uit de gezondheidszorg, onderzoekers, investeerders en studenten, samen te brengen om de impact van medische technologieën op de wereldwijde gezondheidszorg te bespreken en een routekaart te maken voor een duurzame toekomst in de sector. Keynote lezingen, paneldiscussies en sessies over verschillende onderwerpen, zoals ‘Green Deal’ en ‘Planetaire gezondheid’, bieden waardevolle inzichten in de nieuwste ontwikkelingen.

Het evenement is onderdeel van de MedTech Twente Week, een inspirerende bijeenkomst die de samenwerking tussen het MedTech ecosysteem bevordert. Van 29 oktober tot 2 november organiseert het innovatiecluster MedTech Twente in deze week impactvolle initiatieven, waaronder conferenties en matchmakingsessies. Deelnemers bespreken manieren om medische technologieën te versnellen voor een betere gezondheidszorg in de toekomst.

Ga voor meer informatie en het aanvragen van tickets naar www.techmedevent.nl (voor dit evenement kan accreditatie worden aangevraagd).