Zorg voor Klimaat Webinar: Plastic

Agenda, Nieuws

Webinar Plastic: Effecten op de gezondheid en de weg naar een duurzame toepassing in de zorg.
Datum: Woensdag 23-03-2022, 19.30-21.30
Voor: zorgverleners
Accreditatie is aangevraagd

Plastic heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onmisbaar product in onze samenleving. Het wordt dagelijks op grote schaal gebruikt. Soms als product voor lange tijd, maar steeds vaker ook als wegwerpproduct. Inmiddels zijn de gevolgen voor het milieu overduidelijk. We kennen de plaatjes van zeevogels en walvissen met plastic in hun maag. Afgelopen jaren komen er ook steeds vaker geluiden over de schadelijke gevolgen van microplastics voor de gezondheid van dier en mens. Wat is hierover bekend?
Ook de zorg is een grootverbruiker van plastic . We gebruiken steeds meer wegwerpproducten Producten die uit verschillende soorten plastic bestaan, we een keer gebruiken en we vervolgens weggooien. Er wordt vaak gedacht dat we al deze producten kunnen recyclen, maar is dit wel zo gemakkelijk?

Tijdens dit webinar verdiepen we ons enerzijds in de gezondheidseffecten van (micro)plastics en anderzijds in het materiaal plastic zelf, de alternatieven en het duurzaam ermee omgaan. Het wordt een interactieve avond die geschikt is voor alle zorgmedewerkers die nieuwsgierig zijn naar de uitdagingen van de toekomst.

Onderwerpen en sprekers:

  • Effecten van (micro)plastics op de gezondheid – spreker volgt
  • Best practice: Plastic Poep – Marjolijn Duijvestein, MDL arts
  • Plastic recyclen; wat kan wel wat kan niet? – Kimm Besselsen, specialist in PVC recyclen
  • Circulariteit van plastic in de zorg – Sybren Bosch, adviseur in circulaire economie
  • Best practice: plastic reductie in de zorg – spreker volgt

Meld je hier aan