Webinar Special RIVM: Natuur & Duurzame Zorg

Nieuws, Webinar

Hoe kan het gebruik van natuur in de zorgsector bijdragen aan gezondheid en welzijn?

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar hoe natuur ingezet kan worden en bijdraagt aan de gezondheid van patiënten, cliënten, bewoners en medewerkers in de zorg: het slim inzetten van wat de natuur te bieden heeft, kent zo zijn voordeel! Speciaal voor bestuurders en managers van zorginstellingen, zorgprofessionals en beleidsmakers organiseert het RIVM in samenwerking met het Programma Duurzame Zorg hier een ‘Webinar Special’ over.

Ben je benieuwd naar de wetenschappelijk stand van zaken, praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een verdiepende inspiratiesessie rondom het thema Natuur en Duurzame Zorg? Neem dan deel aan deze Webinar Special op maandag 28 juni 2021.

Onderdelen Webinar Special
Deel I (15:30-16:15)

  • Peter Kemper, Zorgonderzoeker bij het RIVM, gaat in op de wetenschappelijke stand van zaken rondom het thema Natuur en Duurzame zorg. Samen met Hanneke Kruize, Onderzoeker Gezonde Leefomgeving bij het RIVM, gaat hij in op de vraag: Hoe kan natuur bijdragen aan een gezonde zorgomgeving?
  • Een aantal zorgprofessionals uit de cure en de care geven inspirerende praktijkvoorbeelden hoe zij een zorgomgeving hebben gecreëerd die uitnodigt tot gezond gedrag.
  • Ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

Deel II (16:15-17:00) 

Een verdiepende inspiratiesessie over hoe jij met behulp van natuur een start kan maken met het creëren van een gezondheidsbevorderende omgeving in jouw zorginstelling. Je wordt in kleine groepjes ingedeeld waar je in gesprek kan gaan met andere deelnemers uit jouw sector.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze tweede deelsessie en hiervoor kan je je apart aanmelden in het aanmeldformulier. In de week voorafgaand aan de webinar special ontvang je een mail met meer informatie over deze sessie.

Voor wie:           Bestuurders, managers, professionals van zorginstellingen en beleidsmakers die meer willen weten over hoe natuur bijdraagt aan een gezonde zorgomgeving

Datum:               Maandag 28 juni van 15:30 tot 16:15 (of tot 17.00 uur voor de verdiepende inspiratiesessie)

Aanmelden:      Vul dit formulier in (deelname is gratis)

Op donderdag 24 juni ontvang je per e-mail een link.  Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit thema? Stuur deze uitnodiging vooral door!